Få erfaren køberrådgivning til køb af ejerlejlighed
Et sikkert køb af ejerlejlighed kræver erfaren og kompetent køberrådgivning. Vi finder en dygtig køberrådgiver til dig, som har hjulpet andre til et succesfuldt køb af ejerlejlighed i netop dit område.
Du bliver ringet hurtigt op
Din køberrådgiver ringer dig op i løber at få timer – både på hverdage og i weekender.
Pålidelige køberrådgivere
Den køberrådgiver, som ringer, har hjulpet mange andre kunder til et sikkert køb af ejerlejlighed.
Din trofaste bisidder
Din køberrådgiver rådgiver, vejleder og hjælper dig sikkert gennem hele processen.
Du køber ikke kun en bolig – du køber en bid af en ejendom
Det gør det ekstra svært at købe ejerlejlighed. For du skal ikke kun vurdere lejligheden, men hele den ejendom du flytter ind i. For den skal du være med til at betale vedligeholdelse og renovering af. Overser du noget, kan det få katastrofale følger for din privatøkonomi.
Pålidelig køberrådgivning til din nye ejerlejlighed
Med en erfaren køberrådgiver ved din side, står du lige så stærkt som sælgeren og dennes ejendomsmægler. Det giver dig et mere trygt køb af ejerlejlighed, fordi:
Alt bliver gået igennem
Køberrådgiveren gennemgår lejligheden, ejendommen og købsaftalen for dig.
Du står stærkere hele vejen
… fordi du har en erfaren rådgiver, du kan læne dig op ad, og som kan bistå dig hele vejen.
Du kan få erstatning
… fra køberrådgiverens ansvarsforsikring, hvis der er noget, som er blevet overset.
Det er mere speget at købe ejerlejlighed end et hus
Det gør hele forskellen at have en kompetent køberrådgiver ved din side til at lede dig uden om alle faldgruberne, når du skal købe din nye ejerlejlighed.
Det er noget helt andet end at købe hus eller leje en lejlighed
Selv om du har haft lejet en lejlighed før, eller måske prøvet at købe et hus, er der en masse ekstra faldgruber og udfordringer, som du nemt kan snuble i, når du skal købe ejerlejlighed.
Du køber en bid af noget større
For det første, kan du ikke nøjes med kun at besigtige lejligheden. Du skal gennemgå hele ejendommens stand – og dens vedligeholdelsesplan. For du hæfter også for en andel af de udgifter, der er til ejendommens drift, vedligehold og renovering gennem dit medlemskab af ejendommens ejerforening.
Samtidig skal du være opmærksom på, at energimærket på ejerligheden gælder for hele ejendommen.
Tilstandsrapporter er meget dyrere
Dernæst sælges ejerlejligheder ofte uden tilstandsrapporter. For udgifterne til en tilstandsrapport fordyres af, at du både skal stille med en rapport for lejligheden og for ejendommen for at få den ejerskifteforsikret.
I nogle tilfælde kan du være så heldig, at ejerforeningen har en nyere tilstandsrapport på ejendommen, som forsikringen vil godtage.
Du er oppe mod både sælger og mægler
Endelig skal du huske på, at du hele tiden er oppe mod både sælgeren og dennes ejendomsmægler. Mægleren er nemlig sælgers ”mand”. Så faktisk forbyder lovgivningen ”ham” at rådgive dig.
Det får dig til at føle dig alene, og måske også presset, når mægleren fortæller, at de også har andre købere på hånden.
Kom trygt i mål med en erfaren køberrådgiver
Hos Køberrådgivning.com mener vi, at ingen skal stå alene eller købe en ejerlejlighed, som de ikke er sikker på standen af.
Men som privatperson uden den store erfaring med hverken byggeteknik eller juraen omkring et boligsalg, kan det være svært at gennemskue alle de dokumenter og alle de forhold, der er omkring købet af ejerlejlighed.
Derfor har vi sammensat et stærkt team af dygtige og yderst erfarne køberrådgivere, som har hjulpet masser af andre af vores kunder i mål med et trygt køb af ejerlejlighed.
Byggeteknisk gennemgang af både ejerlejlighed og ejendom
Køberrådgiveren kan få foretaget en byggeteknisk gennemgang af både lejligheden og ejendommen for at sikre, at standen er i orden – og svarer til den, der står beskrevet i en eventuel tilstandsrapport.
Gennemgang af købsaftalen
Dernæst gennemgås købsaftalen, ejerforeningens vedtægter og regnskab samt vedligeholdelsesplan og eventuelt andre relevante dokumenter i forbindelse med købet af ejerlejligheden.
Her får du køberrådgiverens vurdering og rådgivning omkring indhold og eventuelle forbehold i købsaftalen.
Kan bistå ved forhandlingerne
Endelig kan køberrådgiveren bistå dig ved forhandlingerne med sælger og dennes ejendomsmægler.
Så står du aldrig alene og behøver aldrig være i tvivl. Det giver dig og din familie en mere bekymringsfri fremtid i jeres nye ejerlejlighed.
Så let kan du få et tryggere køb af ejerlighed
Det er bare at slå til – så ringer din køberrådgiver dig op!
Udfyld kontaktformularen
Så går der kun få timer, før du snakker med din køberrådgiver.
Gør et mere sikkert køb
… hvor du ved, at køberrådgi-veren har tjekket alt igennem.
Nyd fremtiden bedre
… fordi du er sikker på, at du ikke har fået købt katten i sækken.
Det bør du også vide, før du køber ejerlejlighed
Der er masser af spørgsmål og masser af usikkerheder, det er rart at få styr på, inden du køber en ejerlejlighed. Vi har samlet svar på nogle af de spørgsmål, som vores køberrådgivere oftest får om køb af ejerlejlighed.
Tom boks (skal være her)
Hvad er en ejerlejlighed?
En ejerlejlighed er – oftest – en lejlighed, som du køber, og som udgør en del af en større bygning – typisk en etageejendom.
Når du køber ejerlejligheden, køber du både selve lejligheden og ejer også en andel af ejendommen og dennes fællesarealer. Udgifterne til drift, vedligehold og renovering af disse skal du betale for i fællesskab med de øvrige ejere i ejendommen. Ejerne er organiseret i en ejerforening, hvortil hver ejerlejlighed i ejendommen betaler en fast månedlig andel af de fælles udgifter.
Hvad er der af fællesudgifter ved en ejerlejlighed?
Fællesudgifterne til drift, vedligeholdelse og renovering af ejerforeningens fællesarealer, bygninger og inventar samt renovation, skorstensfejer og andre forsynings- og serviceordninger, fordeles ligeligt mellem ejerne i ejendommen ud fra lejlighedernes fordelingstal.
Fordelingstallet udregnes oftest som en brøk på baggrund af ejerlejlighedens andel af arealet eller værdien af den samlede ejendom.
Hvad er der af ejerudgifter på en ejerlejlighed?
Tilsvarende skal du som ejer af en ejerlejlighed også betale ejendomsskat – også kaldet grundskyld – til kommunen og ejendomsværdiskat af ejerligheden. Samt alle andre fremtidige afgifter og skatter, som måtte blive pålagt boligejerne af kommune, stat eller EU. Ganske som hvis du havde købt et hus.
Hvad er forskellen på ejerlejlighed og andelslejlighed?
Ønsker du at købe en lejlighed frem for at leje en, kan det grundlæggende set gøres på to måder. Enten som en ejerlejlighed eller en andelsbolig.
Vælger du at købe en ejerlejlighed, køber du lejligheden og en andel af ejendommen, den ligger i. Her har du de samme lånemuligheder med realkreditlån og kan låne op til samme procentdel af købssummen, som ved et huskøb. Dog skal eventuelt sikkerhedsstillelse til ejerforeningen fratrækkes det beløb, du kan låne. Så skal der tinglyses en sikkerhed på 35.000,- til ejerforeningen, kan du låne det mindre til at købe ejerlejligheden.
Køber du en andelsbolig, køber du en andel i en boligforening, samt retten til at bo i en af dennes boliger. Her har du ikke mulighed for at optage et realkreditlån til indskuddet, da du ikke kan stille andelsboligen som sikkerhed for lånet.
Tom boks (skal være her)
Hvor meget kan jeg låne til en ejerlejlighed?
Skal du købe en ejerlejlighed, kan du som udgangspunkt låne op til 4 gange husstandens samlede årsindkomst fratrukket de øvrige lån, I har optaget.
Faktortallet (de 4, der ganges med ovenfor) kaldes for gældsfaktoren. Den fastsættes af banken eller realkreditinstituttet ud fra Finanstilsynets vejledninger.
Har din husstand en samlet årsindkomst på 500.000 og skylder f.eks. 100.000 på en bil, kan I derfor låne op til:
4 x 500.000 = 2 millioner.
Derfra skal så trækkes gælden på bilen, så det i alt er muligt at låne op til. 1,9 millioner til køb af ejerlejligheden.
Hvad skal jeg lægge af udbetaling på en ejerlejlighed?
Når du skal låne til din ejerlejlighed, skal du minimum lægge en udbetaling på 5 % af den samlede købesum. Det er penge, du enten skal have sparet op, eller som kommer fra overskuddet fra salget af din tidligere ejerbolig.
Kan det svare sig at få køberrådgivning til at leje lejlighed?
Vælger du i stedet at leje en lejlighed, kan det ikke svare sig at få køberrådgivning. I stedet er du dækket ind af de rettigheder, du har som lejer ifølge lejelovgivningen.