Køberrådgivning til sommerhus
Køb af sommerhus kan være lige så nervepirrende som et almindeligt huskøb. Vi skaffer hjælp fra en erfaren køberrådgiver, så du kan få kompetent rådgivning til et sikkert køb af sommerhus.
Hurtig svartid
Bliv ringet op af en kyndig køberrådgiver i løbet af få timer – også i weekenden.
Har hjulpet andre med succes
Vi bruger kun køberrådgivere, som har hjulpet andre kunder til et sikkert køb af sommerhus.
Din wingman hele vejen
Køberrådgiveren undersøger, rådgiver og står ved din side gennem hele købsprocessen.
Sommerhuset kan nemt vælte din økonomi
Sommerhuset købes oftest fordi, du har luft til det i økonomien. Men overser du noget, ender sommerhuskøbet med at sætte din økonomi over styr – og være svært at komme af med igen.
Køb trygt sommerhus med kompetent køberrådgivning
Med en erfaren og dygtig køberrådgiver ved din side bliver dit køb af sommerhus til en sikker investering, fordi køberrådgiveren:
Tjekker alt omkring købet
Køberrådgiveren undersøger sommerhuset og nærlæser købsaftale og tilstandsrapport.
Kan bistå ved forhandlingerne
Køberrådgiveren kan bistå ved alle forhandlinger med sælgeren og dennes ejendomsmægler.
Tager medansvar for købet
Overser køberrådgiveren vigtige detaljer, kan du rejse et erstatningskrav.
Dit sommerhus skal gerne været et sted, hvor du kan slappe af
– og ikke en arbejdslejr, hvor du kæmper for at få udbedret de fejl og mangler, du overså ved købet.
Det er lige så svært at købe sommerhus
Selv om der er luft i økonomien til at købe et sommerhus, og du måske allerede har fundet og forelsket dig i ét, er det lige så nervepirrende en proces at få landet købet, som hvis du har prøvet at købe en helårsbolig.
For på trods af, at du måske har købt en bolig før, er du jo ikke blevet byggesagkyndig eller ekspert i hele juraen omkring et boligkøb.
Tilstandsrapporten og el-rapporten er stadig lige uforståelig, og købsaftalen er fyldt med lige så mange spidsfindige formuleringer, som den plejer.
Desuden er du stadig oppe imod den dynamiske duo bestående af sælgeren og dennes ejendomsmægler, når du skal til at forhandle om købet.
Så det er præcis lige så svært at købe sommerhus som at foretage et hvilket som helst andet huskøb.
Få landet et sikkert køb af sommerhus
Hos Køberrådgiver.com mener vi, at ingen skal stå alene og købe i blinde, når de handler sommerhus.
Derfor har vi samlet et stærkt hold af erfarne og kompetente køberrådgivere, der kan bistå dig med købet af dit nye sommerhus. De har hver for sig mange års erfaring og har allerede hjulpet flere af vores andre kunder til at finde en dejlig oase i sommerlandet.
Så snart din køberrådgiver kommer på banen, bliver både sommerhuset, tilstandsrapporter og købsaftale gennemgået med en tættekam.
Samtidig får du en rutineret og erfaren bisidder, som du kan læne dig op ad gennem hele købsprocessen.
Så kontakt os i dag, og få landet drømmen om en hyggelig sommerresidens, hvor du kan slappe af.
Du er kun 3 skridt fra et trygt køb af sommerhus
… med en af vores erfarne og professionelle køberrådgivere.
Bed om at blive ringet op
Så får du et opkald fra en af vores dygtige køberrådgivere inden for ganske få timer.
Køb trygt dit sommerhus
… med sikkerhed for, at både det og alle papirer er gransket og godkendt af køberrådgiveren.
Nyd din sommerferie
… sammen med familie og venner i en skøn oase i det danske sommerland.
Det skal du overveje, når du køber sommerhus
Der er masser at ting, du bør overveje og få tjekket op på, før du skriver under på købsaftalen på dit nye sommerhus.
Tom boks (skal være her)
Hvilken stand er sommerhuset i?
Selvom selve købsprocessen omkring et sommerhus ligner den, du måske kender fra en helårsbolig, er der nogle vigtige forskelle.
For oftest er sommerhuset bygget i en lettere konstruktion end helårsboligen – netop fordi det kun er meningen, at du skal bo i det om sommeren.
Det betyder typisk, at der er væsentligt mere træ og træbeklædning i konstruktionen, lige som taget oftest er lavet af lettere materialer.
Derudover er fundamentet sjældent lige så solidt som i helårsboligen. Men fejl på grunden kan være svære at opdage, fordi sætningsskader ikke er så lette at se på en træbeklædt facade.
Endelig er mange sommerhuset udvidet ad flere gange, hvorfor der kan være endog stor forskel på materialevalg, dimensioner og installationer.
Hvad byder fremtiden på af vedligehold og reparationer?
Så der er nok af steder, hvor der kan skjule sig kedelige overraskelser og uforudsete fremtidige udgifter.
Samtidig skal du også huske på, at træ skal gennemgås og vedligeholdes oftere end murværk.
Så hvor lang tid er der til, at det skal have en ny overhaling med træbeskyttelse og udskiftning af eventuelt mørnede brædder?
Hvordan med opvarmning og isolering?
Driftsudgifterne til sommerhuset er også vigtige at få styr på.
Hvordan er sommerhuset opvarmet, hvor tyk er isoleringen, hvilke vinduer har det, og hvor frostsikker er vandforsyningen? Og hvad koster vandet i det område, hvor sommerhuset ligger?
Er der plads nok – også om nogle år?
Endnu en vigtig parameter er pladsen. Er der plads nok til hele familien – både som den ser ud i dag, og som den måske udvikler sig hen over tid.
Hvad med gæsteværelser? Er der plads til at familie og venner kan komme på besøg og overnatte? Eller skal de ligge i lag i stuen?
Hvordan med byggeprocenten på grunden? Vil det være muligt at udvide sommerhuset senere, hvis der skulle blive brug for det? Og er der lokalplaner eller særlige servitutter, du skal være opmærksom på, inden du bygger ud?
Tom boks (skal være her)
Husk, at du er mere udenfor om sommeren
Men det er ikke kun selve sommerhuset, du skal være opmærksom på, når du skal sikre dig, at du gør det rigtige køb af sommerhus.
Også udendørsfaciliteterne og selve grunden omkring sommerhuset er vigtige at få inspiceret.
For du opholder dig mere udenfor om sommeren. Derfor foretrækker de fleste, at der er en god, stor og gerne overdækket terrasse udenfor og gerne hele vejen rundt om sommerhuset.
Når det kommer til selve grundstykket, skal det helst være nemt at holde, så du ikke skal bruge al din fritid på at ligge og luge ukrudt.
Samtidig må grunden gerne være ugeneret uden alt for mange indkig fra vejen eller naboerne. Så der må godt være noget høj beplantning og måske et velplaceret hegn rundt om sommerhusgrunden.
Hvad med hverdagen i sommerhuset?
Selv om sommerhuset ligger idyllisk og smukt, vil du sikkert gerne have, at der er indkøbsmuligheder og måske adspredelse for familiens mindste i nær afstand fra sommerhuset.
Er vejene fremkommelige – også efter et regnskyl? Og hvordan med trafikken? Kan du være tryg ved at ungerne løber ud i området og leger med naboernes børn? Eller skal de følges?
Hvordan med prisen og papirerne?
Endelig er der selvfølgelig alt det praktiske med selve prisen og papirarbejdet omkring sommerhuskøbet.
Er prisen realistisk? – eller skruet op i forhåbning om at kunne score kassen på den øgede interesse for sommerhuse, som der har været på det seneste? Tjek prisniveauet i området ved de seneste sommerhushandler – og se, hvor prisen på dit potentielle sommerhus ligger i forhold hertil.
Hvad står der egentlig i købsaftalen? Er der nogle forbehold, du skal være opmærksom på – og kan du få indført forbehold, som sikrer dig bedre, hvis der skulle dukke noget uventet op?
Få køberrådgivning til køb af sommerhus
Der er masser af spørgsmål, masser af ting du skal sikre dig imod og masser af faldgruber, som kan komme til at koste dig dyrt at overse.
Slip for tvivlen og usikkerheden. Få os til at finde en erfaren køberrådgiver i dag, der kan rådgive dig om dit køb af sommerhus.
Ofte stillede spørgsmål om sommerhuse
Her har vi samlet en række af de mest almindelige spørgsmål, som vores køberrådgivere tit får fra folk, som overvejer at købe sommerhus.
Tom boks (skal være her)
Hvor meget kan jeg købe sommerhus for?
Når du vil købe sommerhus, skal du regne med, at du maksimalt finansiere 75 % af købsprisen med et realkreditlån. De resterende 25 % skal enten finansieres via en opsparet formue, et banklån eller et lån hos et andet finansieringsselskab.
Så har du selv sparet et vist beløb op til køb af sommerhus, skal du gange det med 4 for at finde ud af, hvor meget du kan købe sommerhus for – forudsat at du kan få et lån til resten af beløbet hos et realkreditinstitut
Omvendt kan du også dividere salgsprisen på sommerhuset med 4, for at se, hvor mange penge du selv skal stille med. Enten fra en opsparing eller via en anden låntype end et realkreditlån.
Skal sommerhuse energimærkes?
Nej, der stilles ingen krav om, at et sommerhus skal energimærkes.
Derfor er du selv nødt til at undersøge, hvor velisoleret sommerhuset er, og hvor tætte vinduer og døre er, for at få en ide om energiforbruget i sommerhuset
Eventuelt kan den nuværende ejers årlige energiforbrug give dig en indikation for, hvor dyrt det bliver at holde sommerhuset opvarmet.
Hvornår skal jeg købe sommerhus?
Som sådan er der ikke nogen speciel årstid eller særlig nogen finansiel situation, hvor det er mere fordelagtigt at købe sommerhus end ellers.
Dog har der tidligere været en svag tendens til, at de sommerhuse som kommer på markedet om efteråret er en smule billigere end dem, som sættes til salg om foråret.
Denne tendens har dog de seneste år være overrulet af den særlige situation, der har været under coronapandemien. Her er priserne på sommerhuse tordnet i vejret, fordi vi ikke kunne rejse på ferie i udlandet. Om genåbningen af samfundet så betyder, at udbuddet af sommerhuse til salg stiger og sommerhuspriserne dermed falder igen, er det stadig for tidligt at spå om.
Generelt anbefales det ikke, at du køber sommerhus som en investering, med for at udnytte den rekreative værdi, sommerhuset giver dig og din familie. Dog kan du forvente, at jo flere år du ejer sommerhuset, jo større sandsynlighed er der for, at du kommer til at få en gevinst ud af det, den dag du sælger det.
Må tyskere og andre udlændinge købe sommerhus i Danmark?
Tyskere og andre udlændinge kan som udgangspunkt ikke købe sommerhuse i Danmark.
Men har de en særlig tilknytning til Danmark, kan de søge om tilladelse til at købe et dansk sommerhus hos Justitsministeriet.
Må selskaber eje sommerhuse?
Et dansk selskab kan købe sommerhuse på linje med almindelige danske borgere med fast bopæl i Danmark. Men de har kun begrænsede muligheder for at udleje det – også selv om de er ved at sælge det.
Det eneste tilfælde hvor et selskab kan udleje et sommerhus uden problemer, er, hvis den tidligere ejer skyldte dem penge, og de efterfølgende har købt sommerhuset på tvangsauktion.
Er sommerhus privat grund?
Når du køber et sommerhus, skal du være opmærksom på, om det ligger på privat grund, andelsgrund, anpartsgrund eller en lejet grund.
Ligger sommerhuset på egen grund har du de samme rettigheder og forpligtelser som enhver anden privatejet bolig.
Men ligger det på en andelsgrund eller anpartsgrund, kan du risikere at skulle betale et beløb udover købesummen for at melde dig ind i grundejerforeningen. Derudover skal du betale foreningen for at benytte grunden. Denne afgift skal dog sammenholdes med, at du så oftest ikke skal betale ejendomsskat ved siden af.
Endelig kan sommerhuset ligge på en lejet grund. Her skal du være meget opmærksom på, hvad det koster at leje grunden, og på hvilke vilkår det sker.
Derudover skal du være særligt opmærksom på, hvor lang tid der er tilbage af lejekontrakten, da det har betydning for, om og hvordan du kan finansiere sommerhuset. Eller risikerer du – i det værst tænkelige scenarie – at købe et sommerhus, som du skal rive ned efter nogle år, fordi lejekontrakten udløber, og grundejeren skal have sin grund tilbage.